Pesto se hodí mít po ruce!

07.05.2010 | Gastronomie

Proč kupovat malé lahvičky pesta za hříšné peníze, když si můžete doma připravit své vlastní?

Pesto:

Suroviny na jemné zelené pesto:
5 hrstí opraných bazalkových lístků
100 ml panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
sůl

Postup:

  1.  Lístky utřeme v keramickém hmoždíři.
  2.  Postupně přidáváme olej a mícháme.
  3.  Vzniklou směs osolíme a dochutíme stroužkem utřeného česneku
  4.  Pesto skladujeme ve skleněné lahvičce v chladničce a přidáváme do typických italských jídel, jako jsou těstoviny, nebo pizza.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na omáčky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.